Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur nëna bën zina

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Mukhtasar-ul-Fataua el-Misrijjeh (2/285)

Shkurtoi: Imam Badr-ud-Din Muhamed bin Ali el-Hanbeli el-Ba´li (v. 777)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Ai i cili e merr vesh se nëna e tij ka bërë zina është i detyruar që së bashku me vëllezërit dhe motrat e tij dhe të afërmit që ta parandalojnë atë nga mëkatet. Nëse ajo refuzon, dhe e vetmja zgjidhje është që ajo të privohet nga liria, lejoht që ta bëjnë këtë, madje mund edhe ta lidhin atë nëse është e nevojshme.

Megjithatë, fëmijëve nuk i lejohet ta rrahin nënën e tyre. Ata nuk duhet ti´a kthejnë shpinën asaj kështu që ajo të ketë mundësi të mëkatojë. Ata duhet ta ndalojnë atë sa të munden. Nëse ajo ka nevojë për ushqim dhe veshje, ata duhet ta furnizojnë atë me ushqim dhe veshje. Nuk i lejohet atyre që ta ekzekutojnë atë apo që të aplikojnë ndonjë dënim tjetër mbi të. Nëse ata e bëjnë këtë ata janë mëkatarë.

 

Shpërndaje: