“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kur nuk mund të bësh as ruku e as sexhde për shkak të kallaballëkut

Is’hak bin Mensur el-Kausaxh

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmad bin Hanbel ue Is’hak bin Rahojah (1/223-226)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

521 – E pyeta nëse ka kallaballëk gjatë namazit të xhumasë. Çfarë duhet vepruar nëse as nuk je në gjendje të bësh ruku e as sexhde?

Imam Ahmed bin Hanbeli tha:

Ai duhet të ndjekë imamin dhe të bëjë sexhde në shpinën e burrit që është para tij.

Shpërndaje: