“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kur paralajmërohet ndaj atij që viziton bidatçiun?

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Meseil-ul-Imam Ahmed (3/1317)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

1830 – E pyeta babanë tim për Ehl-ul-Hadithin të cilët shkojnë te një burrë i moshuar i cili është Murxhi, Shiitë apo diçka tjetër që kundërshton sunnetin, a lejohet të heshtim për të apo duhet ta paralajmërojmë kundër tij?

Ai u përgjigj: Nëse ai thërret në bidatin e tij dhe ai është një udhëheqës në të dhe thërret në të, duhet paralajmëruar ndaj tij.

Shpërndaje: