Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur rrobat e djaloshit janë nën kyçet e këmbëve ndërsa të vajzës mbi kyçet e këmbëve

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika esh-Shehri (58 A)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Kur je jashtë duke ecur dhe e sheh një djalë të vogël duke ecur pranë një vajze të vogël. Kush i ka rrobat më të shkurtëra? Vajza. Ndërkohë, djali i ka rrobat deri tek kyçet e këmbëve dhe ndoshta edhe nën kyçet e këmbëve. Vëllezër! Çdo gjë është kthyer mbrabsht. Gjendjet kanë ndryshuar. Vajza është ajo që duhet ti ketë rrobat më të gjata se sa i ka djaloshi. Por pasimi vërtetë është i verbër. Ata shikojnë në revista. Ata shikojnë telivizion. Ata i shohin këto rroba dhe mendoj se kjo është mënyra e saktë.”

Shpërndaje: