Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur sunduesi lë të gjykuarit me sheriat

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Lika el-Bab el-Maftuh (1)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A konsiderohet lideri i cili braktis të gjykuarit me Kuran dhe me Sunnet që në vend tyre të aplikoj ligjet angleze dhe franceze…”

Përgjigje: ”Kjo kërkon studim. Çfarë i shtyn ata që të veprojnë në këtë mënyrë? A ndoshta ndokush që pretendon se ka dituri i ka mashtruar ata duke ju thënë se kjo nuk e kundërshton Sheriatin apo çfarë? Gjykimi në lidhje me këtë çështje, duhet që secili rast të trajtohet në mënyrë të veçantë.”

Shpërndaje: