Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kurani është si më parë

Burimi: “Komisioni i Përhershëm Për Kërkime Shkencore dhe Fetva”, fetvaja nr 9450

Kryetar: Imam Abdul-Aziz ibn Abdullah bin Baz 

Nënkryetar: Abdur-Rrezak Afifi 

Antarë: Abdullah el-Gudejjan 

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është Kurani i cili është i shkruar në Mus´haf që e kemi sot, saktësisht të njëjtat fjalë që janë shpallur nga Allahu (i Lartësuar), apo e ka një tekst të ndryshëm nga ajo që është e shkruar sot në Mus´haf?”

Përgjigje: “Kopja e shkrimit të Kur’anit që kemi sot është Fjala e Allahut. Allahu e foli atë, Xhibrili (alejhis selam) e dëgjojë atë prej Tij dhe ia zbriti atë Profetit Muhammed (salAllahua lejhi ue selem) i cili i´a recitojë atë njerëzve dhë kërkoi nga ata që ta shkruajnë atë.
 
Kështu sahabët (radijAllahu anhum) e shkruan atë, Selefët (para ardhësit e drejtë) e përcollën më tej deri sa arriti tek ne.”

Shpërndaje: