Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kush e meriton të thirret Alim, Alameh ose Shejkh?

Alameh  Salih bin Sad es-Suhejmi 

Burimi: http://olamayemen.com/Dars-14798

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Unë kërkoj mbrojtje tek Allahu nga reduktimi pas përsosmërisë. Unë kërkoj mbrojtje tek Allahu nga sprovat. Kjo është një sprovë. Disa njerëz janë sprovuar me të besuarit se ata kanë dije dhe dashurinë për popullaritet. Ata duan të shfaqen. Ata duan të thërriten ”Alim”, ”Alameh” ose ”Shejkh”. Ata janë mashtruar nga këto fjalë. A të thërrasin të rinjtë me ”Alameh ”dhe” Shejkh”? As dijetarët e mëdhenj nuk thirren me këta emra.Sot të rinjtë thërriten me emra të tillë. Keni frikë Allahun Tabarak ue Te ala.

Shpërndaje: