“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kush është i boliguar që të paguaj haxhin e gruas?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (34)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majd%20-%2030%20-%2012%20-%201436.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është i detyruar që të paguaj haxhin e gruas, babai apo burri i saj?

Përgjigje: As babai, e as burri. Ajo duhet ta bëjë këtë vetë. Në qoftë se është në gjendje ajo vetë duhet të paguaj shpenzimet dhe të bëj haxh me grupin e haxhit dhe me mahremin e saj. Dhe në qoftë se ajo nuk ka mundësi fizike apo ekonomike ajo nuk është e obliguar me asgjë.

Shpërndaje: