“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kush është i obliguar që të falë namazin e xhumasë?

Is’hak bin Mensur el-Kausaxh

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmad bin Hanbel ue Is’hak bin Rahojah (1/223-226)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

508 – E pyeta Imam Ahmedin se kush është i obliguar që të falë namazin e xhumasë.

Ahmed bin Hanbeli u përgjigj:

Ai që e dëgjon ezanin.

Shpërndaje: