Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kush i jep iftar një agjëruesi

Imam Muhamed Abdurr-Rrahman el-Mubarakfuri (v. 1353)
Tuhfat-ul-Ahuadhi (3/533)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Profeti ﷺ ka thënë:

“Kush i jep iftar një agjëruesi ka të njëjtin shpërblim sikurse agjëruesi, pa iu pakësuar asgjë nga shpërblimi i agjëruesit.”1

Hadithi është i mirë dhe autentik.

Ibnul-Malik ka thënë:

“Domethënë ai që i jep të hajë agjëruesit që të prishë agjërimin”.

Ibnul Kari ka thënë:

“Domethënë në lidhje me prishjen e tij të agjërimit”.

Profeti ﷺ tha:

”… ka të njëjtin shpërblim sikurse agjëruesi, pa iu pakësuar asgjë nga shpërblimi i agjëruesit.”

Det vill säga att bjudaren får lika stor belöning som den fastande.

Domethënë, ai që e gostit ka të njëjtin shpërblim sskurse agjëruesi.


1 Transmeton Tirmidhi (807) dhe Ibn Maxheh (1746). Hadithi është autentik sipas shejkh Albanit në Sahih el-Xhami (6415).

Shpërndaje: