Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kush janë më të mirë njerëzit apo Engjëjt?

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali 

Burimi: Sherh Usulus-Sunneh

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është kjo thënie e vërtetë: Imani i engjëjve as nuk rritet e as nuk zvogëlohet, ndërsa imani i njerëzve rritet dhe zvogëlohet?

Përgjigje: Unë nuk di të ketë ndonjë argument për këtë thënie. Por profetët janë më të mirë se engjëjt dhe besimtarët në fund (do të jenë më të mirë se engjëjt) – rreth së cilës ka mosmarrëveshje. Nëse besimtarët hyjnë në xhennet, ata në fund do të jenë më të mirë se sa engjëjt, por në këtë botë engjëjt janë më të mirë se të gjithë njerëzit e tjerë përpos profetëve.

Shpërndaje: