Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kush janë Xhemati?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/8401

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Ne e dimë obligueshmërinë që ti përmbahemi Xhematit, por unë jetojë në një vend ku nuk gjykohet me Sheriat, prandaj cilit Xhemat duhet ti përmbahem?”

Përgjigje: ”Ata që janë në Medh´hebin e saktë lidhur me besimin, adhurimin, dhe të cilët janë të pastër nga idhujtaria dhe bidatet, dhe janë të kapur fortë pas argumenteve, ata janë Xhemati.”

Shpërndaje: