Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kush ka përparësi ta udhëheq namazin personi me abdes apo ai me tejemum?

Imam Abdurr-Rrahman bin Nasir es-Sa´di (v. 1376)

Burimi: el-Mexhmu el-Kamileh el-Mu´alafat vol.7 fq.119

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Deklarata: Ai i cili ka abdes preferohet si imam para personit që ka bërë tejemum, a është kjo e detyrueshme?”

Përgjigje: ”Është e rekomanduar dhe nuk është e detyrueshme për ti dhënë përparësi (që të udhëheq namazin) atij që ka abdes përpara atij që ka bërë tejemum.”

Shpërndaje: