Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kush ka të drejtë të pret nuskat?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (29)
http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20%20-%2025%20-%201%20-%201436.mp3
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Prerja e një nuske është sikurse të lirosh një rob. Kujt i lejohet të pret nusakt? Secilit apo vetëm pushtetarit?”

Përgjigje: ”Vetëm pushtetarit. Askujt tjetër nuk i lejohet të likuidojë gjërat me dorën e tij, sepse ai nuk ka fuqi. Kjo shkakton edhe më shumë probleme. Ai duhet ti´a shpjegojë njerëzve, ti paralajmërojë ata, ti informojë pushtetarët dhe të mundohet që ti çrrënjos ato.”

Shpërndaje: