Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kush ka të drejtën të bëjë Tekfir, Tebdi dhe Tefsik mbi njerëzit?!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://alfawzan.ws/sites/default/files/bryhari–1427-4-16.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Kush ka të drejtë të bëjë Tekfir dhe Tafsik mbi njerëzit?”

Përgjigje: “Këtë e bëjnë vetëm dijetarët të cilët posedojnë dituri. Vetëm dijetarët janë ata të cilët e dinë që kë mund ta gjykojnë me kufër, mëkatar (fasik) dhe bidatçi.

Pra, vetëm dijetarët janë ata që kanë të drejtë ta bëjnë këtë.

Shpërndaje: