Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kush kujdeset për ndihma të sigurimit shoqëror për nënën e sëmurë?

Imam Salih bin Feuzan el-Fauzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: N”ëna ime nuk është krejtësisht e shëndoshe mentalisht. Ajo nuk falet dhe nuk di asgjë. Çdo muaj ajo merrndihma nga sigurimet shoqërore. Ajo nuk është e aftë ti menaxhojë këto para. Në vend të kësaj, unë kujdesem për të hollat. A është e lejuar për mua që ti shpenzojë ato në shkaqe të mira pa dijeninë e saj.”

Përgjigje: “Nëse ajo është aq e sëmurë që ajo nuk mund ti imagjinoj gjërat ashtu si janë, atëherë Allahu nuk e ngarkon askë më shumë se ai mund të përballoj. Urdhëroje atë që të falet dhe lere të falet aq sa mundet. Tregoj asaj kur të hynë koha e namazit dhe urdhëroje që të merr abdes. Nëse ajo harron ose dështon për shkak të gjendjes së saj mendore jo te shëndoshe, ajo nuk përgjegjet për veprat e saja. Lidhur me sigurinë e saj sociale të cilën ajo nuk mund ta menaxhojë, ju duhet ti ruani. Mos e dhuro atë në bamirësi. Kjo ështëpërgjegjësia juaj. Ti duhet ti´a ruash asaj parat dhe ti shpenzosh vetem për nevojat e saja.”

Shpërndaje: