“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kushtet për lirimin e parë të haxhit

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Nur alad-Darb (56 B)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet të dilet nga ihrami nëse hedh guralecët dhe e ther kurbanin?

Përgjigje: Jo, nuk i lejohet që ta bëjë këtë. Mendimi i saktë është se nuk i lejohet të dal nga ihrami nëse ai nuk i hedh guralecët dhe i rruan flokët (gruaja i shlurton vetëm majat e flokëve). Vetëm hedhja e guralecëve nuk mjafton për të dalë nga ihrami.

Shpërndaje: