Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ky grup është i kuptueshëm dhe i qartë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/jahlyh_09.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ju e dini se ka grupe të ndryshme sot

Përgjigje: E vërteta është e qartë, elhamdulilah. Grupi i cili pason Selefët në besimin (akiden) e tyre, në sjellje, në karaktere dhe në çështjet fetare. Këta janë ata të cilët është detyrim të pasohen dhe tu bashkohesh atyre:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَكُونُواْ مَعَ الصَّادِقِينَ

”O besimtarë! Frikësojuni Allahut dhe bëhuni me ata që janë të sinqertë (në fjalë dhe në vepra)! 9:119

Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Kapuni për Sunnetin tim dhe Sunnetin e hulefai rashidinëve të drejtë dhe të udhëzuar.”

Allahu (i Lartësuar) ka thënë

وَالسَّابِقُونَ الأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهَاجِرِينَ وَالأَنصَارِ وَالَّذِينَ اتَّبَعُوهُم بِإِحْسَانٍ رَّضِيَ اللّهُ عَنْهُمْ وَرَضُواْ عَنْهُ

“Sa u përket besimtarëve të parë, prej Muhaxhirëve dhe Ensarëve, Allahu është i kënaqur me ata dhe me të gjithë të tjerët që i pasuan me vendosmëri e përkushtim në besim; edhe ata janë të kënaqur me Atë.”  9:100

Kur profeti (salAllahu alejhi ue selem) përmendi shtatëdhjetë e tre grupet, ai tha:

“Të gjithë do të hyjnë në zjarr përveç njërit.”

Ata thanë: ”Cili është ai grup, o i dërguari i Allahut?”

Ai tha: ”Ata që pasojnë atë që unë dhe shokët e mi pasojmë sot.”

Transmeton Ibn Maxheh (3992), Tirmidhi (2641) dhe Ebu Daudi (4596). I mirë sipas Albanit në ”Mishkat-ul-Mesebih (171)”.tëdhjetë e tre grupet, ai tha:

Kjo është metodologjia e vërtetë. Ata që e pasojnë këtë janë Ehl-us-Sunneti dhe Xhemati. Grupet e tjera kundërshtuese janë të devijuara. Nuk lejohet asocijimi me ta ose tu bashkohesh atyre. E vërteta është e qartë, elhamdulilah. Asgjë nuk është e pa qartë ose e pa kuptueshme.

Shpërndaje: