“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Largimi i spermës dhe medhijut nga rrobet

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/12742.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi për spermën dhe medhijun (sekrecioni i hollë dhe i tejdukshëm që del para spermës) që bie mbi rroba, a është e detyrueshme për ta larë atë apo është mjaftueshme për ta spërkatur vetëm me ujë?”

Përgjigje: ”Nëse sperma është e lagur, duhet spërkatur ujë mbi të për shkak të njollosjes. Ndërsa në qoftë se është tharë, atëherë duhet lënë atë sikurse veproi profeti salAllahu alejhi ue selem. Sperma është e pastër, por ajo largohet për shkak të njollosjes.

Pyetje: ”E medhijun?”

Përgjigje: ”Medhiju është nexhis (i papastër), por është një papastërti e butë, kështu që është e mjaftueshme për të spërkatur me ujë.”

Shpërndaje: