Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Larja lakuriq me burrin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih el-Bukhari (1/631)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Imam Bukhari ka thënë:

250 – Adam bin Ebi Ijas na tregoi: Ibn Ebi Dhi’b na tregoi, nga ez-Zuhri, nga Urueh, nga Aisha e cila tha:

“Unë dhe profeti ﷺ e kishim zakon që të lahemi nga një kovë.”

Kjo dëshmon se është e lejuar për burrin dhe gruan të lahen në të njëjtin vend dhe nga një enë, ndërsa ata janë lakuriq. Nuk ka asnjë problem sepse Allahu thotë në Librin e tij:

وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ إِلَّا عَلَى أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ فَمَنِ ابْتَغَى وَرَاء ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْعَادُونَ

”Edhe ata që kanë ruajtur organet. Me përjashtim ndaj grave të veta dhe ndaj robëreshave që i kanë në posedim, ata nuk qortohen për to. E kush kërkon përveç tyre, të tillët janë të shfrenuar (meritojnë dënim).” 70:29.31

Lidhur me atë që është përmendur se Aishah (radijAllahu anha) të ketë thënë se ajo nuk e ka parë organin gjenital të dërguarit të Allahut ﷺ, dhe as ai të saj, kjo është e pabazë.1


1 Imam Albani tha: “Transmetuar nga Tabarani në” es-Saghir” dhe nëpërmjet tij Ebu Nu’ajm dhe el-Khatib. Në zinxhir gjendet Brakah bin Muhammed el-Halebi. Nuk ka asnjë të mirë në të. Ai ishte një gënjeshtar dhe shpikës.” (Adab-uz-Zafaf, fq. 37)

Shpërndaje: