Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lavdatat e Alameh Nexhmit për Zejd el-Medkhalin dhe Rebi bin Hadi el-Medkhalin

Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)
Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=143787
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Lidhur me Zejd el-Medkhali dhe Rebi bin Hadin, edhe pse njerëzit thonë këtë dhe atë për ta, qëndrimet e tyre janë të njohura. Ata kanë thënë të vërtetën, kanë shkruar të vërtetën dhe kanë urdhëruar të vërtetën. Ata janë në mesin e dijetarëve të cilët luftojnë në rrugën e Allahut në mënyrë që fjala e Allahut të mbizotërojë.

Në qoftë se këta njerëz shpifin për dikë, është vetëm Allahu që dëshiron që ata të marrin mëkatet e tyre, që mëkatet e atyre që fyen të fshihen dhe që shpërblimi i tyre të dyfishohet në Ditën e Gjykimit.

Shpërndaje: