Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Le të jemi të fortë

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Bab el-Lika el-Maftuh (4 B)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Nëse pallto e gruas është e ngushtë, ajo hynë në hadithin për ata që janë të veshur por të zhveshur. Gruas nuk i lejohet që të veshë rroba të ngushta që tregojnë format e saj.

Ne studentët duhet të paralajmërojmë ndaj zakoneve që nuk na sjellin dobi fare. Pse nuk jemi krenar për zakonet tona? Nëse gratë tona shkojnë jashtë vendit, ato do të veshin ato Aba’ah si të saj? Ata do të veshin Aba’ah? Unë mendoj se jo. Pse ti nënshtrohemi zakoneve të tyre? Ata janë krenarë që i i nënshtrohemi zakoneve të tyre. Por në qoftë se ata kanë zakone që janë më të mira se të tonat, kështu që është në rregull për ti përdorur ato. Besimtarët duan të përfitojnë përderi sa përfitimi nuk është mëkat.

Nënshtrimi i njeriut ndaj zakoneve të njerëzve kërkon që ajo të poshtëron veten. Prandaj, thotë Ibn Khalduni në parathënien e tij se askush nuk imiton dikë në veprim në qoftë se ai nuk e konsideron veten të jetë më i ulët se sa atë që e imiton. Kështu Allahu e krijoi krijimin; i dobëti e pason të fortin. Le të jemi e fortë.

Shpërndaje: