Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Le të vdes Sulejman el-Ulvan!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: https://www.youtube.com/watch?v=oGHnF2PJJtI&feature=youtu.be

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Sulejman el-Ulvan thotë në kasetën me titullin: ”Let të vdesim në mënyrë që ne të arrijmë martirizimin.”

“Umeti është sprovuar nga pushtetarë që shfuqizojnë dënimet e ligjësuara, e ndalin xhihadin për hirë të Allahut dhe ndalojnë kunutin në pesë namazet. Dijetarët justifikojnë këto qëndrime të turpshme dhe mbrojnë mungesën e të mbështeturit Islamin dhe muslimanët me argumentin se është e detyrueshme për ti dëgjuar dhe për t’iu bindur pushtetarëve në atë që e pëlqejme dhe atë që e urrejmë.”

_____________________

Pyetje: ”Kam gjetur në xhami në lagjen Nesim një libër që është shpërndarë në sasi të mëdha dhe quhet “Da’na  Namut hatta Nanal-esh-Shahadeh1. Në të autori (Sulejman el-Ulvan) i nënvlerëson dijetarët dhe thotë se ne jemi sprovuar nga dijetarët të cilët nuk shpallin xhihadin. Ai fyen dhe përgojon pushtetarët. Njerëzit janë sprovuar që të marrin këtë libër. Çfarë jam unë i detyruar?”

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan: ”Ai thotë: “Le të vdesim”. Atëherë le të vdes ai. Për të është më mirë të vdes se sa të jetojë. Na sjell një kopje neve që të mund të shikojmë në të.”

Shpërndaje: