Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lehonia nuk ka kufi minimal të caktuar

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)
Mexhmu-ul-Fataua (10/225)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet gruas lehone që të falet dhe agjërojë para 40 ditëve?

Përgjigje: Nëse ajo pastrohet para 40 ditëve, ajo duhet të falet edhe të agjërojë Ramazanin. Përveç kësaj ajo bëhet e ligjshme (për marrëdhënie intime) për burrin e saj sipas konsensusit. Lehonia nuk ka kufi minimal të caktuar.

Shpërndaje: