Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet biseda me xhinin gjatë rukjes?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (64), min: 1.01.20

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/28-07-1438h-fathou.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet personit që bën rukje të flas me xhinin, ta pyes si quhet, kush e ka dërguar dhe se ku është magjia?

Përgjigje: Ai duhet vetëm të bëjë rukje. Ai nuk duhet të bisedojë me të dhe të ngjashme. Ai duhet ti bëjë rukje me Kuran, me Sunnet dhe me lutjet e lejuara. Ai, pra nuk duhet të pyes atë.

Shpërndaje: