Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet kërkimi i dijes në Damaxh?

Alameh Muhammed bin Abdil-Vehab el-Uasabi (v. 1436)

Burimi: https://olamayemen.al3ilm.com

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë i këshillon studentët që duan të shkojnë Damaxh për të kërkuar dituri?

Përgjigje: Së pari, el-Haxhuri duhet të pendohen tek Allahu (Azze ue Xhel) për gjërat që ka shpikur në thirrjen për në fenë e Allahut. El-Haxhuri ka rënë në disa gabime. Ai ka rënë në disa devijime. Ato vërtetë janë të shumta. Së pari, ai duhet të pendohet tek Allahu (Azze ue Xhel) dhe të kapet për Kurani dhe Sunneti dhe ti përmbahet të vërtetës dhe drejtësisë dhe të mos flet për Allahun pa dije, të shkatërrojë pa dije, dhe të qëndron larg bidateve, mëkateve dhe devijimeve që ai i ka shpikur në davet. Pastaj mund të studiohet gjendja e tij.

Shpërndaje: