“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A më lejohet të qëndrojë në xhami dhe ta ndëgjojë ligjëratën nëse më prishet abdesi?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (9)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1431-08-06_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A më lejohet të qëndrojë në xhami dhe të dëgjojë ligjëratë nëse ndodh të më prishet abdesi?

Përgjigje: Nuk ka asnjë problem për të qëndruar në xhami pa abdes. Ajo që është e ndaluar është të qëndruarit në xhami duke qenë njeriu xhunub ose gruaja duke pasur ciklin mujor. Që do të thotë të ke papastërtinë e madhe. Në këtë rast nuk është e lejuar për të qëndruar në xhami derisa të pastrohesh.

Ndërsa lidhur me abdesin, këtu abdesi është i rekomanduar. Është në rregull të qëndrosh në xhami pa abdes. Gjithashtu, mund të flesh në xhami. Kjo është në rregull.

Shpërndaje: