Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lënia e Kuranit në tokë dhe shtrirja e këmbëve në drejtim të tij

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: “Nurun aled-Derb” (232 B)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për ta lënë Kur’anin në tokë mbi tepih të xhamisë? Disa njerëz thonë se kjo shpie në mosbesim.”

Përgjigje: “Lënia e Kuranit në tokë mbi tepih, është veprim që lejohet. S’ka të keqe nëse e lë në ndonjë vend që nuk është nënçmim apo nënvlerësim; s’ka asgjë të keqe nëse e vë atë para vetes apo anash teje. Kjo është në rregull dhe nuk është mosbesim.

Ndërsa, për ta vënë atë para këmbëve, besoj se një besimtar i devotshëm kurrë nuk mund ta bëjë këtë- nuk ka dyshim se kjo është nënçmim ndaj Fjalës së Allahut (‘azze ue xhel).”

Shpërndaje: