Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lërini ilahitë për sufistët dhe këngëtarët

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlat-muslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi në lidhje me enashidet që kanë përmbajtje fetare apo përmbajtje të lejuar, të cilat nuk janë në kundërshtim me Sheriatin.”

Përgjigje: “Ju nuk duhet të merreni me enashide, por ju duhet të merreni me kërkimin e dijes, me mësim përmendësh dhe me mësimet tuaja të zakonshme. Enashidet lërjani sufistëve dhe këngëtarëve! Nxënësi i dijes nuk e harxhon kohën e tij duke dëgjuar enashide.”

Shpërndaje: