Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lëvizjet e detyrueshme që nuk e prishin namazin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/12675

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Bërja sexhde me shtatë pjesët e trupit është prej shtyllave të namazit. Në qoftë se namazliu e ngritë dorën nëse kjo është e nevojshme, si: për të marrë ndonjë faculetë apo para (që i kanë rënë), ky veprim a e prish namazin?”

Përgjigje: “Jo. Në qoftë se namazliu e ngritë dorën për shkak se është e nevojshme dhe pastaj e vë në vendin e duhur, atëherë kjo gjë nuk e prish namazin. Pra, nëse rregullon rrobat, largon diçka që e dëmton apo bën ndonjë lëvizje të nevojshme, atëherë nuk ka të keqe në këtë gjë.”

Shpërndaje: