Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Leximi i Kuranit kundër syrit të keq

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Fataua alal-Haua 18/2-1436

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e mjaftueshme që ti lexohet surja el-Fatihah personit i cili është goditur nga syri i keq? Sa herë duhet ti lexohet ajo? Cilat ajete Kuranore duhet ti  lexohen personit që është goditur nga syri i keq?”

Përgjigje: El-Fatiha duhet ti lexohet personit që eshtë goditur nga syri i keq, sepse surja el-Fatiha është shërim. Ai duhet ta përsëris atë disa herë. Pos kësaj ai duhet të lexojë ajete të tjera sikurse ajeti i sures el-Felek:

وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ

”…  Edhe prej dëmit të smirëkeqit kur sipas smirës vepron.” 113:5

Kjo përfshinë syrin e keq, sepse kjo është zili. Lexo suren el-Fatiha, el-Ikhlas, el-Felek dhe en-Nas dhe atë që di nga Kurani. Allahu Subhanehu ue Te ala do ta shërojë personin e sëmurë.”

Shpërndaje: