Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Leximi i Kuranit nga esh-Shafi’i gjatë Ramazanit

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (2/268)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Er-Rabi bin Sulejman ka thënë:

“Esh-Shafi’i e kishte zakon që të lexojë tërë Kuranin çdo natë. Në Ramazan e kishte zakon që ta lexonte tërë Kuranin çdo natë dhe çdo ditë. Ai pra e lexonte Kuranin gjashtëdhjetë herë në Ramazan.”

El-Majmuni ka thënë:

“E kam dëgjuar Ahmed bin Hanbelin duke thënë: “Unë lutem për gjashtë njerëz para agimit. Një prej tyre është esh-Shafi’i.”

Shpërndaje: