Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Leximi i Kuranit pa shqiptim

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: http://islamcast.wordpress.com/2009/08/21

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejuar për mua të lexoj Kuran vetëm duke përcjell me sy dhe me zemër pa lëvizur buzët? A ka shpërblim në këtë?”

Përgjigje: “Jo, nuk ka asnjë shpërblim në të. Shpërblimi është vetëm për leximin kur shqipton Kuranin. Kjo arrihet vetëm kur buzët dhe gjuha janë në lëvizje. Ai që vetëm shikon mes rreshtave dhe shkronjave ky nuk konsiderohet të jetë lexim. Një person nuk duhet të mësohet kështu. Nëse ai e bënë kështu, leximi i tij do të jetë në këtë mënyrë.”

Shpërndaje: