“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Leximi i sures el-Mulk mbronë nga dënimi i varrit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/8287
Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e vërtetë se Suraja Tabarek (El-Mulk) mbron nga dënimi i varrit? ”

Përgjigje: ”Po. El-Hafidh Ibn Kethiri dhe të tjerë në hyrjen e tij të tefsirit të kësaj sureje, kanë përmend disa hadithe që tregojnë vlerën e saj. Prandaj, shpresohet për ata që e kanë mësuar atë dhe e recitojnë atë me një qëllim të mirë që kjo të shpie në shumë të mira, siç tregohet nga hadithet rreth vlerave të saj.”

Shpërndaje: