“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Leximi me zë në namaz për gruan

Imam Ibn Kudameh el-Makdisi 

Burimi: El Mugni (3 / 38)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Kur është namazi në të cilin lexohet me zë të lartë, ajo lexon me zë të lartë. Por nëse ka burra të pranishëm , ajo nuk lexon zë të lartë. I vetmi përjashtim është nëse këta burra janë maharim për të. Në këtë rast i lejohet të lexojë me zë të lartë.”

Shpërndaje: