Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lindja me ndihmën e mjekut kafir

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: Gharatul-Ashritah 2/192

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejuar për gruan muslimane, të shkoj në spital për të lindur fëmijën e saj, në qoftë se ajo e di se ata të cilët do t’i ndihmojnë në lindje  janë burra jomusliman?”

Përgjigje: “Nuk ka asnjë të keqe në këtë; nëse ajo është në një situatë urgjente dhe nuk mund të gjej (mjek) musliman. Kam hasur në disa lexime se kjo ëshë e ndaluar, me përjashtim nëse mjeku është musliman. Por ku është argumenti për këtë? Duke patur parasysh se urgjencat  kanë përjashtimet e veta.”

Shpërndaje: