Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Llogaritja e vazhdueshme

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (23)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighasat%20-0%209-04-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Imam Ibn-ul-Kajim rahimahullah ka thënë:

”Ahmedi transmetoi se el-Hasan el-Basri ka thënë:

”Ska besimtar i cili nuk e vë veten e tij në llogaritje; ”Pse fola? Pse hëngra? Pse piva? ”Ndërsa mëkatari ec drejtë përpara dhe nuk e vë veten në llogaritje.”1

Besimtari gjithmonë e shqyrton qëllimin prapa asaj që ai vepron dhe atë që ai e braktis. Mëkatari nuk kujdeset për atë që ai ka bërë.

_______________________________

Ighathat-ul-Lahfan (1/60).

Shpërndaje: