Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lojë me sunetin!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në namazin e sabahut në ditën e xhumasë, disa prej imamëve e lexojnë suren Sexhde, dhe e ndajnë atë në dy rekatet, a konsiderohet ky veprim lojë me sunnetin?

Përgjigje: Po! Kjo konsiderohet përtaci dhe nuk është veprim me sunnetin, nga sunneti është që sureja Sexhde të lexohet e plotë në rekatin e parë dhe të lexohet surja El-Insan e plotë në rekatin e dytë, nëse dëshiron të veprojë sipas sunnetit dhe dëshiron shpërblim, kurse të luhet në këtë mënyrë nuk lejohet.

Shpërndaje: