Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Luftë ndaj bidatçive

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (35)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighasah%20%20-%2017-%2010-1436.mp3

Data e fetvas: 17/10-1436 ose 2/8-2015

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A na lejohet që ti luftojmë disa Pasues të Bidateve mysliman menjëherë apo duhet të debatojmë me ta me dije dhe fe dhe të bëjmë durim me këtë?”

Përgjigje: ”Askush nuk ka thënë se bidatçitë duhet të luftohen. Ata nuk duhet të luftohen për derisa ata praktikojnë bidate dhe nuk e braktisin fenë. E vërteta duhet ti qartësohet atyre; ata duhet të thërriten në fenë e Allahut, dhe duhet të kërkohet prej tyre që ti braktisin bidatet.”

Shpërndaje: