Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lutja kundër pikëllimit dhe borxheve

Imam Muhamed bin Ismail el-Buhari (v. 256)
Bukhari 7/158
www.perlatmuslimane.com

“I dërguari i Allahut ﷺ një ditë hyri në xhami, aty e pa të ulur Ebu Umamen dhe e pyeti:

”O Ebu Umameh po qëndron në xhami edhe pse nuk është koha e namazit?”

Ai tha: “Brengat më kanë kapluar dhe borxhet më kanë mbuluar, o i dërguari i Allahut!”

I dërguari i Allahut ﷺ i tha: “A ta mësojë një lutje që nëse e thua Allahu t’i largon brengat dhe borxhet?”

Ai tha: “Gjithsesi, o i dërguari i Allahut!”

I dërguari i Allahut ﷺ i tha: “Thuaj në dhe mbrëmje:

اللَّهُمَ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الهَمِّ وَ الحَزَنِ وَ العَجْزِ وَ الكَسَلِ وَ البُخْلِ وَ الجُبْنِ وَ ضَلْعِ الدَّيْنِ وَ غَلَبَةِ الرِّجَالِ

“Në mëngjes dhe mbrëmje thuaj: “O Allahu im! Kërkoj mbrojtjen Tënde nga brengat dhe mërzia, nga paaftësia dhe përtacia, nga koprracia dhe frika, si dhe nga zhytja në borxhe dhe shtypja e burrave.”

Ebu Umameh tha: “E thashë këtë lutje e Allahu mi largoi brengat dhe borxhet!”

I dërguari ﷺ e përsëriste shpesh këtë lutje.

Shpërndaje: