Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lutja ndaj katër rreziqeve duhet bërë në të gjitha namazet

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (52) 

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighasah-18-06-1437-01_01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetja: A duhet lutja pas teshehudit:

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابِ جهنم و من عَذَابِ الْقَبْر ومِنْ فِتْنَةِ الْمَحْيَا وَالْمَمَاتِ وَ مِنْ شرِ[فتنة]الْمَسِيحِ الدَّجَّالِ

“O Allah! Unë kërkoj strehim te Ti nga dënimi i Xhehenemit dhe nga dënimi i varrit, nga sprovat e jetës dhe të vdekjes, dhe nga sprova e keqe e el-Mesih ed-Dexhallit.”

Të bëhet vetëm gjatë namazeve të detyrueshme apo edhe gjatë namazeve vullnetare?

Përgjigje: Ajo duhet të thuhet në çdo namaz, si në namazet vullnetare ashtu edhe në ato të detyrueshme.

Shpërndaje: