Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lutja në gjuhën joarabe në sexhde

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (38)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20-%2014%20-%201%20-%201437.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme për t’iu lutur Allahut për diçka, në sexhde dhe ruku në një gjuhë tjetër pos gjuhës arabe?

Përgjigje: Po, ai që nuk e di gjuhën arabe, i lejohet të lutet në gjuhën e tij. Atij i lejohet që ti lutet Allahut në gjuhën e vet. Ndërsa Kurani lejohet të lexohet vetëm në gjuhën e vet, d.m.th. arabisht. Lutjet lejohen të bëhen në gjuhët e njerëzve. Allahut (xhela ue ala) nuk i ngatërrohen gjuhët.

Shpërndaje: