Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lutja që thuhet kur ngjitesh në një vend të lartë dhe kur zbret në një vend të ulët

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (56)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah-1-1-1438-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur i dërguari i Allahut (salAllahu alejhi ue selem) dhe shokët e tij ngjiteshin në një vend të lartë ata thoshin:

الله أَكبر

”(Allahu ekber) Allahu është më i madhi.”

Kur ata zbritnin në një vend të ulët, ata thoshin:

سُبْحَانَ الله

”(SubhanAllah) I pa të meta është Allahu.”

A vlen kjo vetëm gjatë udhëtimeve apo mund të themi kështu edhe si vendas?

Përgjigje: Kjo është e përgjithshme. Kur ngjitesh në një përpjetë thuhet:

الله أَكبر

”Allahu është më i madhi.”

dhe kur zbret nga diçka thuhet:

سُبْحَانَ الله

”Allahu është më i madhi.”

Kjo është e përgjithshme dhe vlen edhe gjatë udhëtimeve dhe ndryshe.

Shpërndaje: