Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lutje pas hatmes së Kuranit në vitër

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (2/192)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

El-Fad’hl tha:

“I thashë Ebu Abdil-lah bin Hanbelit: “Si duhet të veproj në qoftë se e bëj hatme Kuranin? A duhet ta bëj këtë në vitër apo në teravi? Në mënyrë që të bëjmë dua mes teravive dhe vitrit?.”

Ai u përgjigj: “Kur të ke bërë hatme Kuranin, ngre duart para rukusë dhe bë dua, ndërsa ne (xhemati jemi në namaz pas teje). Zgjate lutjen.”

I thashë: “Për çka të lutem?”

Ai tha: “Çka të dëshiron.”

Unë bëra ashtu siç tha ai. Ai qëndroi prapa meje dhe lutej me duar të ngritura.”

Shpërndaje: