Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lutu për mua

Alameh Zejd bin Muhammed bin Hadi el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: et-Ta’likat el-Xhijad ala Kitab Tathir-il-I’tikad, fq. 164

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë është gjykimi për të shkuar tek një varr dhe t’i thuhet të varrosurit: “Lutu për mua!”

Përgjigje: Kjo është shirk i madh. Ai ka kërkuar diçka që vetëm Allahu është në gjendje të jap. Ai beson se i varrosuri dëgjon dhe sheh. Kjo është idhujtari e madhe pasi që bindja e tij ndaj të varrosurit është ekstreme.

Shpërndaje: