Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lyerja e flokëve me vaj hashashi

Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: ”Teuxhihat Muhimmeh li Shababil-Ummeh, faqe 372.

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi që gruaja t’i lyejë flokët me vajë hashashi?”

Përgjigje: ”Nëse është konfirmuar se vaji është nxjerr nga hashashi i cili klasifikohet të jetë narkotik, nuk lejohet përdorimi i tij. Profeti salallahu alejhi ue selem ndaloi përdorimin e preparateve të paligjshme dhe urdhëroi që ato të derdhën dhe të shkatërrohen. Narkotikët janë më të këqija sesa alkooli. Nuk është e lejueshme për myslimanin që të përdor diçka që është nxjerr nga bimët narkotike. Kjo gjithashtu është shkak që bimët e tilla të përhapen në mesin e njerëzve dhe të përdoren edhe për qëllime të tjera.”

Shpërndaje: