Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lyerja e flokëve me vezë, vaj dhe mjaltë

“Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”

Burimi: Fatauah Nur ala Darb 138

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është mendimi juaj në lidhje me trajtimin e flokëve duke i lyer ato me vezë, vaj dhe mjaltë; e pastaj të lahen në banjo. Disa njerëz, veprojnë kështu, për shkak se këto gjëra forcojnë flokët? Cili është mendimi juaj në lidhje të marrurit abdespërderisa flokët janë të lyerë me këto?

Përgjigje: Nëse ka dobi nga ky veprim,nuk di ndonjë argument që do ta ndalonte. Ska të keqe në përdorimin e vezëve,qumështit, mjaltit ose substanca të tjera për trajtimin e flokëve. Nuk ka të keqe që të lahen ato në banjo, pasi ato pas përdroimit konsiderohen mbeturina dhe kështu bëhen sikurse gjërat tjera të padobishme. Por të pastrohen flokët në këtë gjendje në një vend të pastër për hir të sigurisësë do të ishte më mirë. Mirëpo, ne besojmë se larja e tyre në banjo lejohet sepse ato gjëra, në këtë rast kanë humbur elementin e tyre bazë si gjë e pastër dhe ushqim, duke u bërë mbeturina e të pa dobishme.

Shpërndaje: