Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Madje edhe xhinët ikin nga pasuesit e bidateve

Imam Shems-ud-Din Muhammed bin Ahmed edh-Dhehebi (v. 748)

Burimi: Sijar A’lam-in-Nubala (12/257)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Është transmetuar nga Selemeh bin Shabib, i cili tha: “E shita shtëpinë time në Nisabur për tu zhvendosur në Mekë me familjen time. Unë thashë po i fali katër rekate dhe po ua japë selamin lamtumirës banorëve (xhinë) te shtëpisë. U fala dhe thashë: Selam alejkum, o banorë të shtëpisë! Ne po ju lëmë dhe po shkojmë në drejtim të Mekës.” E dëgjova dikë duke thënë: Alejke selam Selemeh! Ne (xhinët në këtë shtëpi) gjithashtu po e lëmë shtëpinë. Ne kemi marrë informacion se personi që e bleu shtëpinë pretendon se Kurani është i krijuar.”

Shpërndaje: