Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mahremi i plakës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (12), min: 1.00.24

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdah%20Fiqh-19-10-1434_0.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A ka nevojë një grua e moshuar mahrem gjatë udhëtimit?

Përgjigje: Po. Hadithi është i përgjithshëm:

“Nuk i lejohet gruas që beson në Allahun dhe Ditën e Fundit që të udhëtojë pa mahrem.”

Kjo vlen edhe për gratë e reja edhe për ato të moshuarat. Hadithi është i përgjithshëm. Nuk mund të specifikohet pa prova nga i dërguari (salAllahu alejhi ue selem).

Shpërndaje: