“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Mahremi jobesimtar

Alameh Salih bin Muhammed el-Luhejdan

Burimi: Iidahud-Delaleh fi Vuxhubil-Hadar min Du’etid-Dalaleh, fq. 6

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A ka mundësi që jobesimtari të jetë mahrem i femrës?”

Përgjigje: “Në islam, nuk është kusht që mahremi të jetë mysliman, edhe është më e rëndësishme dhe më mirë që ai të jetë mysliman. Një mashkull bëhet mahrem për ndonjë femër nëse ajo është e ndaluar për të sipas Islamit dhe fesë së tij. Nëse personi në anën tjetër i përket një feje që lejon martesën mes të afërmve, ai nuk konsiderohet të jetë mahrem i saj. Për shembull Mexhusët lejojnë martesën me vëllezërve dhe motrave.

Pra, është më mirë që të ketë një mahrem i cili e konsideron martesën me atë të ndaluar përgjithmonë sesa të mos ketë asnjë mahrem!”

Shpërndaje: